На захід України налетять дощі, грози та шквали

14 вересня очікується зміна погодних умов

фото: ЛМР

 

Найближчими днями в Україні пройдуть довгоочікувані дощі, адже опадів не було вже тривалий час. Спочатку опади розпочнуться на заході країни, а згодом розповсюдяться й на інші регіони. Під час дощів подекуди не виключені грози та шквали. Внаслідок опадів температура трохи знизиться, але вже на вихідних погода стабілізується. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає УНІАН.

У четвер, 14 вересня, за словами синоптика, малорухомий атмосферний фронт стане причиною дощів у західних областях, а вдень також місцями у центральних та Київській областях. «Можливі окремі грози, місцями не виключені шквали», - зауважує синоптик.

На решті території країни збережеться погода без опадів. Вітер буде південної чверті, у західних областях - західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, на півночі Лівобережжя +6…+11 °С; вдень очікується підійматиметься до +25…+30 °С, а у західній частині похолоднішає до +19…+24 °С.

Як повідомляє Львівський гідрометцентр,  14 вересня очікується зміна погодних умов. Проходження холодного атмосферного фронту від циклону над країнами Балтики призведе до випадіння опадів та дещо знизиться температура повітря, особливо денна на 5 - 6°.

По Львівській області мінлива хмарність. Вночі без опадів, вранці та вдень короткочасні дощі, місцями значні. Вранці та вдень грози, подекуди град. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер північно-західний, вночі 5 – 10 м/с, вранці та вдень 9 – 14 м/с. Температура вночі 12 – 17°, вдень 18 – 23° тепла.

По місту Львову  мінлива хмарність. Вночі без опадів, вранці та вдень короткочасний дощ, гроза, град. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер північно-західний, вночі 5 – 10 м/с, вранці та вдень 9 – 14 м/с. Температура вночі 14 – 16°, вдень 20 – 22° тепла.

Погіршення видимості в опадах, в тумані 500 – 1000 м. Атмосферний тиск зростатиме, відносна вологість повітря дещо зменшиться.

Як повідомляє синоптик Наталка Діденко, «до нас йде атмосферний фронт. Поки що він лежить західніше (карта), проте вже завтра принесе в Україну дощі та грози».

Вона повідомляє, що дощі з грозами спочатку пройдуть у західних областях, північних, місцями у центральних та на Одещині, а далі, 15-го вересня, підуть східніше.

Температура повітря за холодним фронтом знизиться.

У західних областях завтра очікується +20+26 градусів.

На решті території ще не встигне, +24+29 градусів. На сході буде свіженько, +21+24 градуси.

Читайте також: на Львівщині знесли радянський пам’ятник, у який «для захисту» від «декомунізаторів» вмотували ікону.

Зниження температури повітря через фронтальну діяльність пошириться на більшу частину України 15-го вересня.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий