На заході країни жінка після видалення зубів впала у кому і померла

Місяць жінка пробула у комі

У Хмельницькому 29-річна Оксана Г. під час операції із видалення «зубів мудрості» впала у кому, а через місяць жінка померла у лікарні. Про це пише vsim.ua

Оксана 27 грудня 2022 року пішла до приватної клініки, в якій завжди лікувалась її родина. Того дня вона планувала видалити три «зуби мудрості». Чоловік додає, що він відвіз її до стоматологічної клініки та пообіцяв забрати. 

Михайло почав щось підозрювати, оскільки дружина тривалий час йому не телефонувала. Тоді він сам зателефонував до клініки, де йому сказали, що все добре. Дорогою чоловіку подзвонили вдруге та повідомили, що в його дружини сталось ускладнення. 

Коли він приїхав, Оксана була непритомною. Нібито тільки після того, як він прибув на місце, працівники клініки викликали швидку.

«Перше в мене питання було, чому дружину не підключили до апарату штучної вентиляції. У них не було ні ларингоскопу, ні трубки ларингоскопічної. На пальці в Оксани був тільки пульсоксиметр і підключений тонометр. Інше питання - чому вони не викликали “швидку” відразу, коли це все сталося. А лише тоді, як я приїхав. У діях медиків була чітко виражена ятрогенія. Це означає, що лікар не допоміг, а нашкодив. Це їхній непрофесіоналізм і неправильно надана медична допомога», - сказав Михайло. 

Жінку госпіталізували в обласний серцево-судинний центр. У неї діагностували кому ІІІ ступеня. Через місяць, 2 лютого, 29-річна жінка померла. 

Інспектор з комунікації Хмельницького районного управління поліції Віра Мазур повідомила, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 ККУ (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником).

У стоматологічній клініці повідомили, що вони чекають на результати розслідування та заявили, що їхні працівники діяли професійно. 

Раніше, масажистку засудили за загибель клієнтки.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також