На Заході назвали країну, яка може стати наступною ціллю росії

Проєвропейськи налаштована Молдова

Наступною ціллю Росії може стати Молдова. Про це повідомляє британський телеканал Sky News.

 «Так само проєвропейськи налаштована, як Україна, так само з контрольованим Росією сепаратистським утворенням, Молдова явно була однією з головних цілей Путіна останніми роками. Доказів тому чимало. Це і підтримувані Росією »опозиційні« партії на кшталт »Шор«. І антиурядові протести, джерела фінансування яких неочевидні. І активні інформаційні кампанії ― за даними місцевих аналітиків, кількість вкинутих в інформаційний простір Молдови проросійських фейків за останній рік багатократно збільшилася. Зараз молдовани більше симпатизують Путіну, ніж Джо Байдену, а в зростанні цін на газ частіше звинувачують президента країни Майю Санду, а не того ж російського диктатора, від якого залежить рішення про тарифи на російське пальне», - йдеться у повідомленні.

Україна й Румунія наразі вкрай вороже налаштовані до Росії, а російський контингент у Придністровʼї нездатний на значні воєнні дії, в осяжному майбутньому росіяни далі вестимуть у Молдові гібридну війну.

Головне для Москви наразі ― щоб Молдова не вступила ні в ЄС, ні в НАТО, а Захід і Україна не знали, чого чекати від цієї країни ― кризи, перевороту чи військової загрози.

Читайте також: в опалювальний сезон РФ зосередиться на атаках дронами

Поки що інструменти для цього в росіян є.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також