На заході України викрито прихильницю дій путіна (ФОТО)

Жінка поширювала антиукраїнські наративи

СБУ в Рівненській області викрила чергову ворожу пропагандистку за «руський мір» на Рівненщині. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зловмисницею виявилася жителька м. Дубно, яка у забороненій соцмережі «Одноклассники» публічно глорифікувала дії рашистських загарбників та поширювала антиукраїнські наративи з російських пропагандистських пабліків.

Підозрювана була активною прихильницею військової агресії рф проти України та підтримувала протиправну діяльність незаконних збройних формувань т.зв. «днр/лнр».

Вона виступала за проведення референдумів та приєднання тимчасово окупованих територій України - т.зв. «лнр»/днр», Запорізької та Херсонської областей до складу рф.

У ході проведених обшуків за місцем проживання прихильниці «руського міру» правоохоронцями було вилучено мобільний телефон, який використовувався для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

Жінку обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.436-2 ККУ «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Раніше спецслужби затримали послушника Почаївської лаври, який готував ракетний удар по електропідстанціях.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт