На Закарпатті четверо поляків випадково незаконно перетнули кордон України: подробиці (ФОТО/ВІДЕО)

У Польщі стартувала акція, зміст якої полягає в тому, що добровольці, які беруть у ній участь, зобов’язані проїхати маршрутом від Кракова до Стамбула, долаючи щодоби близько 300 км здебільшого бездоріжжям

ФОТО: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Наряд відділення інспекторів прикордонної служби «Бодалово» Мукачівського загону затримали чотирьох громадян Польщі, які незаконно перетнули кордон з Україною на квадроциклах. Іноземці пояснили, що є членами спільноти, яка займається екстремальним прокатом кросових мотоциклів та квадроциклів. Вони заблукали й випадково потрапили до України. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

 Порушників, які поза пунктами пропуску трьома квадроциклами та мотоциклом перетнули кордон з Угорщини в Україну виявили за допомогою біспектральної камери. 

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

На їх затримання висунулась група реагування прикордонної служби «Бодалово» Мукачівського загону.

У квітні у Польщі стартувала акція під назвою «2222 км», зміст якої полягає в тому, що добровольці, які беруть у ній участь, зобов’язані проїхати маршрутом від Кракова до Стамбула, долаючи щодоби близько 300 км здебільшого бездоріжжям. Через проблеми зі зв’язком, іноземці заблукали, втратили орієнтування на місцевості, тому й опинилися на території України.

Стосовно громадян Польщі прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи скеровано до суду.

Раніше повідомлялося, прикордонник вимагав медичні документи від воїна, який втратив на війні дві ноги

Іноземців, в порядку реадмісії, повернуть до Угорщини.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також