На Закарпатті громадянин Словаччини намагався незаконно перетнути кордон з Україною

Раніше 29-річного чоловіка вже затримували за переправлення ухилянтів за кордон

Прикордонники відділу «Великий Березний» затримали 29-річного громадянина Словаччини за 300 метрів від державного кордону України. Чоловік був одягнений у камуфляж. Під час перевірки працівники виявили, що його вже затримували на переправленні ухилянтів за кордон.Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Чоловік не мав з собою жодних документів і стверджував, що пішов у ліс по гриби.
Як встановили, чоловік є 29-річним громадянином Словаччини, якого наприкінці 2022 року вже затримували українські прикордонники за незаконне переправлення двох осіб з України в Словаччину. Тоді відкрили кримінальну справу, а у березні цього року суд визнав його винним у вчиненні. Йому присудили п’ять років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.

Під час затримання іноземець опирався правоохоронцям. На нього склали адміністративні протоколи за незаконне перетинання кордону, порушення прикордонного режиму та злісну непокору вимогам прикордонників. Також його дії можуть кваліфікуватися як кримінальне правопорушення.

Читайте також: Прикордонники виявили чоловіків, які ховалися у соняшниковому полі 

Наразі підозрюваного поміщено до спеціального приміщення відділу «Великий Березний». Про інцидент повідомили Управління СБУ в Закарпатській області.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також