На Закарпатті прикордонники скрутили "дипломата"-контрабандиста, який відмовився виходити з джипа (відео, фото)

news_20200220_100158_1582185718
news_20200220_100158_1582185718

Учора ввечері, 19 лютого, у пункті пропуску “Тиса”, Чопського загону, що в Закапатській області, прикордонники завадили переміщенню через кордон значної партії тютюнових виробів.

Як повідомляє пресслужба ДПСУ, за кермом авто «Тойота», з дипломатичними номерами, був 29-річний громадянин України. На категоричну відмову виходити з машини прикордонникам довелось застосувати фізичну силу.

Причиною неадекватної поведінки було незаконне переміщення сигарет із білоруськими акцизними марками, які перевозив чоловік.

Зазначається, що на виїзд з України по смузі руху «Зелений коридор» прибув закарпатець Юрій Ігнатко, 21.04.1990 р. н. Крім нього, у салоні були його мати і вагітна дружина.

Він надав посвідчення почесного консула однієї з балтійських країн невстановленого зразка та, прикриваючись дипломатичним імунітетом, відмовлявся надавати автомобіль для огляду. Як розповіли активісти Павло Білецький і Віталій Грегор, Юрій Ігнатко, близько 5 годин, відмовлявся надати авто для огляду та вийти з машини.

Тому автомобіль примусово відкрили, а до правопорушника застосували фізичну силу і одягнули кайданки. Під час перевірки транспортного засобу було виявлено 6550 пачок сигарет. Наразі, з’ясовується сума оцінки товару.

«У телефонному режимі вийшли на тимчасово виконуючого обов’язки представника МЗС України в Закарпатській області Киричанина Дмитра Миколайовича, який підтвердив по фото особу консула, але документ, який був наданий ним не встановленого зразка та не видавався департаментом державного протоколу МЗС України», — зазначив Павло Білецький.

У діях порушника вбачаються ознаки двох кримінальних злочинів — підробки документів (ст. 358 ККУ). Незаконного перевезення з метою збуту підакцизних товарів (ст. 204 ККУ), а також адмінправопорушення — злісної непокори прикордонникам (ст. 185-10 КУпАП).

Місцеві ЗМІ пишуть, що Юрія Ігнатка “злили” особи в силових структурах, знайомі зі специфікою його “бізнесу”. На відео дипломат апелює до особи зі сторони правоохоронців на ім’я Саша.



varta1.com.ua: Новини