На Закарпатті щур покусав немовля

Помітила мати дитини

Фото ілюстративне

На Закарпатті щур під час сну покусав 10-місячне немовля. Про цей випадок розповіли на сторінці Закарпатського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

На лінію «103» із смт. Середнє поступив виклик: «Пацюк вкусив 10-місячного малюка». Бригада № 302 негайно прибула на місце – мама з дитиною вже очікували медиків на вулиці. Зі слів матері, гризун схожий на пацюка або велику мишу, вкусив за мізинець дитину під час сну.»

Як розповідають медики, лікар обробив місце укусу та негайно транспортував хлопчика у супроводі матері до травмпункту Ужгородської ЦМКЛ.

Медики нагадують і попереджають про можливість зараження лептоспірозом внаслідок подібних інцидентів.

Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок та печінки, менінгіту чи навіть смерті.

Людина може захворіти у період від двох днів до чотирьох тижнів після зараження.

Центр громадського здоров'я України інформує, що лептоспіроз часто складно діагностувати, адже симптоми схожі на прояви інших захворювань – наприклад, можуть нагадувати грип, який більш характерний восени і взимку. До того ж, захворювання може протікати безсимптомно.

Лептоспіроз лікують антибіотиками. Якщо ви нещодавно контактували із потенційно інфікованими тваринами або зараженою водою – негайно зверніться до лікаря. При підозрі на лептоспіроз лікування необхідно розпочати якнайшвидше.

Для довідки: лептоспіроз у людей спричиняє бактерія, яка потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше — гризунів, також це може бути худоба, собаки, дикі тварини. В організм людини бактерія потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот).

Хворобу  може спричинити і вживання зараженої їжі.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також