На Закарпатті троє чоловіків напали на прикордонників: їх затримували в Україні та сусідній країні (ВІДЕО)

Під час спроби незаконного перетину кордону з Румунією

Сьогодні, 16 серпня, на Закарпатті троє чоловіків напали на одного з прикордонників, їх намагалися зупинити під час спроби незаконного перетину кордону з Румунією. Про це Суспільному повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко.

«Чоловіки, напавши на військовослужбовця, відібрали зброю та втекли в напрямку Румунії. На місце відправили додаткові групи для пошуку правопорушників. Також українські прикордонники повідомили румунських колег про інцидент», - сказав Демченко.

Одного з порушників «невдовзі затримали неподалік. Ще двох чоловіків затримали на території Румунії».

За даними PresaSM. 16 серпня близько 13:35 румунські прикордонники отримали повідомлення від своїх колег з України про те, що патруль ДПСУ зазнав нападу з боку кількох невідомих, які незаконно перетнули кордон Румунії.

Для того, аби спіймати зловмисників Румунія підняла у небо авіацію. До того ж до операції було залучено 12 співробітників прикордонної поліції. 

О 15:05 одного із нападників затримали у місті Сату-Маре, а о 16:53 українська сторона поінформувала керівництво сектору «Тарна Маре» про затримання другого підозрюваного.

Українець показав румунським прикордонникам, де саме він сховав зброю. Зокрема, виявилося, що озброєння зловмисник лишив на кордоні. Водночас зброя була без зарядного пристрою і без боєприпасів. Наразі втікач уже попросив політичного притулку в Румунії.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі