На Закарпатті затримали групу фіктивних «фірм» перевезення вантажів (відео)

p_2107585_1_slidertop2
p_2107585_1_slidertop2

Злочинна група на території Німеччини, Чехії, Польщі, Італії, Литви, Латвії, Словенії, Австрії, Франції, Північної Ірландії, Королівства Бельгії, Королівства Нідерландів.




«До організованої злочинної групи входило п’ять мешканців Закарпатської області: 43-річний організатор, ще один співорганізатор і три виконавці», — розповіли у пресслужбі Національної поліції України.


Зловмисники створювали фіктивні компанії з перевезення вантажів та пропонували свої послуги закордонним і вітчизняним підприємствам. Працівники «фірми» також працювали за підробленими особистими документами.


Одні учасники групи підробляли і виготовляли фіктивні закордонні паспорти, посвідчення водіїв, страхові поліси, техпаспорти транспортних засобів, забезпечували дублікатами державних номерних знаків для автомобілів, а також виготовляли документи та печатки компаній різних форм власності.


Інші члени ОЗГ — водії, за підробленими закордонними паспортами, водійськими посвідченнями та документами іноземних компаній здійснювали перевезення.


https://www.facebook.com/UA.National.Police/videos/721528671769587/

Надалі, заволодівши вантажем, зловмисники контрабандою переправляли товар на територію України. І вже вдома збували викрадену продукцію.


Наразі, сума завданих потерпілим збитків сягає 9,5 мільйона гривень. 7 жовтня правоохоронці провели 58 санкціонованих обшуків за місцями проживання та перебування членів злочинного угруповання. У результаті правоохоронці виявили та вилучили речові докази, які підтверджують їх злочинну діяльність.


Усім п’ятьом членам злочинної організації оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 1, 2, 4 ст. 190 (шахрайство) та ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України. Їх затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Крім цього, українські поліцейські встановили причетність членів злочинної організації до правопорушень, які розслідуються правоохоронними органами на території країн Європейського Союзу.



varta1.com.ua: Новини