На Закарпатті «знайшли рішення», як зберегти радянський пам'ятник (ФОТО)

Знайшли рішення

У Закарпатській області в одному із сіл Хустського району відмовилися демонтувати радянський пам’ятник. Натомість монумент солдату армії СРСР вирішили «українізувати». Про це повідомили у Telegram-каналі «Деколонізація.Україна», пише 24 канал

Український громадський активіст, голова громадської організації «Світанок», співзасновник проєктів «Деколонізація.Україна» Вадим Поздняков отримав відповідь на свій запит від Закарпатської ОВА щодо пам'ятника у селі Лисичиво, що в Хустському районі.

Згідно відповіді, радянський монумент прирівняли до вшанування воїнів російсько-української війни.

У поясненні наголошується, що в Лисичиво встановлено пам'ятник зниклим воїнам села в період 1941 – 1945 років, а не «пам'ятник радянському солдату».

«Демонтуючи пам'ятник воїнам-односельчанам, ми знецінюємо не тільки їх роль у боротьбі проти фашизму, але і саме їх життя,» – мовиться у повідомленні.

Також у поясненні зазначено, що питання демонтування пам'ятника виносилося на обговорення жителів села Лисичиво.

Мешканці одноголосно вирішили, що ті, хто брав участь у війні 1941 – 1945 років прирівнюються до солдатів, які загинули під час повномасштабного вторгнення рф, відстоюючи свободу і незалежність нашої Батьківщини.

Читайте також: на Львівщині голова громади звернувся у поліцію через знесення радянського постамента

Документ підписаний сільським головою Михайлом Мушкою.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена