На Житомирщині прихожани здали поліції священика-колаборанта

Настоятель храму закликав підтримати збройну агресію окупантів

Фото ілюстративне Джерело: Кореспондент

У Новоград-Волинському районі священника обвинувачують у колабораціонізмі. Настоятель храму закликав підтримати збройну агресію окупантів, повідомляє прокуратура Житомирської області.

Установлено, що 64-річний настоятель церкви московського патріархату, що у Новоград-Волинському районі, у березні цього року, вдень, під час спілкування на вулиці з місцевими мешканцями, давав їм «цінні» настанови, як насправді треба сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії.

Підозрюваний намагався переконати громаду у тому, що влада російської федерації прислала військо визволити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братського народу.

«Батюшка»-колаборант стверджував, що вбивають мирних мешканців та руйнують їхні домівки і все довкола не російські війська, а українські збройні сили.

Аби довести до настоятеля свою позицію та переконання, прихожани перенесли суперечку з вулиці — до правоохоронних органів, де кваліфікували дії священнослужителя як колабораційну діяльність.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва окружної прокуратури, проводив Новоград-Волинський райвідділ поліції.

Прокурори Новоград-Волинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно священника за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також