НАБУ оголосило у розшук нардепа Дубневича

Минулого тижня йому оголосили про підозру

НАБУ оголосило у розшук чинного народного депутата Ярослава Дубневича у справі про розкрадання газу на суму понад 2,1 млрд гривень. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро .

Наразі місце перебування Дубневича невідоме. Раніше народний депутат не прибув до НАБУ для повідомлення йому про підозру. Його захисники також не мають з ним зв'язку.

Справа Дубневича

За даними слідства, Дубневич протягом 2013-2017 років організував схему для крадіжки газу підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ на суму понад 2,1 млрд гривень.

ТЕЦ уклали низку угод про закупівлю природного газу у «Нафтогаз України» за пільговою ціною. Але закуплений дешевий газ учасники схеми використовували не для виробництва тепла для населення, а для приватного бізнесу. А саме для виробництва електроенергії, яку продавали через підприємство «Енергоринок» за ринковою ціною.

За розрахунками НАБУ, учасники схеми отримали незаконний дохід у сумі понад 3,5 млрд гривень.

Протягом 2013-2018 років нардеп організував «відмивання» частини грошей - 450 млн гривень. Для цього він використав підконтрольні фірми та офшори на Кіпрі та Маршаллових Островах. Врешті кошти повернулися в Україну у вигляді іноземних інвестицій для нового бізнесу у Львівській області.

10 жовтня Дубневичу оголосили про підозру. Він став шостим підозрюваним у межах цієї справи. При цьому нардеп не прибув для отримання підозри, а на дзвінки від детективів не відповідав.

Адвокати нардепа заявляли, що не знають, де знаходить парламентар. Прокурори не виявили нардепа за жодною адресою, наявною у слідства.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк