Начальник штабу «Азов» розповів, що буде «після» Авдіївки

Фото ілюстративне

Ворог береже основні сили на війну з НАТО, ймовірно, їй по зубах інші напрямки України після Бахмута та Авдіївки. Про це сказав начальник штабу бригади НГУ «Азов» Богдан «Тавр» Кротевич в інтерв'ю Наталії Мосейчук, цитує Уніан.

Ще до моменту, коли ворог взяв у напівоточення Авдіївський напрямок, були «тривожні дзвіночки», акцентував військовий.

«Десь там під Вугледаром намагалися зробити, десь ще щось, і все це провально. Десь два місяці тому противник почав наступати на багатьох напрямках. На південному десь в районі Вугледара, на Авдіївському (це коли воно ще не було в напівоточенні), на нашому біля Тернів. І це були серйозні штурми по всій лінії. А потім вони давлять, де давиться. Вони збирають свої сили і зосереджують в одному напрямку. Як вони зробили з Бахмутом, і як вони зараз роблять з Авдіївкою. Вони туди зосередили майже всі сили», - нагадав він.

На думку «Тавра», рф має змогу вести наступ: хоча довгий час їй не вдається прорвати лінію оборони України, «тактика виснаження» проти рф не працює. Військовий каже, що ворог ще навіть не задіяв весь арсенал військового ресурсу. 

«Вони не виснажені. Я вважаю, що російська армія готується до війни з НАТО і вони просто не задіюють всі свої ресурси. Мені здається, що вони зараз закидають все зеками і десь готують декілька бригад. Декілька - це багато, декілька армійських корпусів, може», - уточнив він.

На думку військового, ситуація у місті Авдіївка — це не єдина потреба, яку має фронт України. Одна з головних проблем полягає в тому, що верхи військового керівництва не дослухаються до думки військових, які мають «свіжий» досвід участі у боях.

«Наша найбільша проблема - і в армії, і в політиці - ми не визнаємо своїх помилок», - каже «Тавр».

Читайте також: Генштаб відзвітував, куди перекинулися бої на Авдіївському напрямку

Зокрема, Богдан Кротевич особисто розробляв тактику ударів по армії рф та пропонував її на розгляд, однак ніякої зворотної відповіді не отримав. 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також