Нацпарк на Закарпатті звинувачує прикордонників у вбивстві ведмедиці

Реакція обох сторін

В Ужанському нацпарку на Закарпатті заявивли, що ймовірними вбивцями матері знайденого нещодавно в одному із сіл ведмежати можуть бути працівники ДПСУ. Про це повідомив у коментарі Укрінформу начальник відділу державної охорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца. 

Природоохоронці готують заяву в поліцію щодо виявленого факту незаконного полювання. 

«Наразі ми готуємо заяву в Нацполіцію за виявленим фактом незаконного полювання на ведмедицю. У результаті нашого розслідування вдалося отримати інформацію, яка дає підстави вважати, що ведмедиця була знищена в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПС України. Також вдалося з'ясувати, що організація та проведення незаконного полювання відбулися за лінією інженерно-технічних споруд на землях природно-заповідного фонду», – повідомив Каменца.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України опублкувало спростування, про незаконне полювання у прикордонні на території Ужанського національного парку, яке, начебто, призвело до загибелі дикої ведмедиці та можливу причетність до цього співробітників Державної прикордонної служби України.

На початку квітня цього року на ділянці прикордонного підрозділу «Кам’яниця» Чопського загону прикордонний наряд виявив труп самця ведмедя, а не ведмедиці, що підтверджується відповідним актом.

Про виявлення тіла звіра керівник прикордонного підрозділу проінформував працівників Кам’яницького лісництва. Останні прибули на місце виявлення мертвої тварини і у присутності прикордонників переконались у природній смерті ведмедя. Після цього лісівники закопали труп тварини у землю, що підтверджується відповідним актом, у якому також зазначено про відсутність ознак вогнепальних поранень.

Відстань від місця, де знайшли тіло ведмедя, становить близько 60 кілометрів від району, де військовослужбовці відділу «Стужиця» раніше знайшли ведмежа, про яке йшлося в дописі представника Ужанського національного парку.

Керівництвом Чопського прикордонного загону проводиться службове розслідування. На місце події викликали також співробітників Нацполіції та Кам’яницького лісництва.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт