Нацполіція затримала двох паліїв спецтехніки будівельної компанії (ВІДЕО)

Мотиви встановлюються

У Миколаєві було знищено спецтехніку, яку компанія використовувала під час будівництва та ремонту доріг на території області. Двох чоловіків підозрюваних у злочині затримала поліція. Про це інформує Департамент Стратегічних Розслідувань Нацполіції.

«До підпалу техніки в Миколаєві причетні троє громадян, двох із них вже ідентифікували. Це - мешканці Одеської області 33-х та 42-х років. Ділки заздалегідь готувалися до злочину: орендували машину, купили бензин, зробили розвідку місцевості, перевірили наявність можливих перешкод, а також прорахували маршрут відходу», - йдеться у повідомленні. 

Вони орендували автівку в Одесі та вирушили до Миколаєва – місця знаходження спецтехніки, яку використовують під час будівництва доріг. У такий спосіб чоловіки намагалися заплутати сліди своєї протиправної діяльності.

«Напередодні вчинення злочину обстежили територію парковки, перевірили наявність камер відеоспостереження та можливих свідків. Впевнившись у відсутності перешкод, наступної ночі двоє мешканців Одещини облили техніку бензином та підпалили, третій спільник чекав їх в авто», - додали у правоохоронців. 

Власникові групі компаній завдано збитків на понад 10 млн грн, спецтехніка знищена.

Правоохоронцями відпрацьовується кілька версій, у тому числі - усунення бізнес-конкурентів на будівельному ринку.  

«Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та Головного слідчого управління Національної поліції спільно з УСР в Одеській та Івано-Франківській областях  провели 14 обшуків на території двох регіонів за місцями мешкання фігурантів і осіб, які можуть бути причетні до правопорушення», додали у ДСР. 

 Двом учасникам злочинної групи повідомили про підозру. Тривають заходи для встановлення особи третього фігуранта. 

 За клопотанням прокурора Офісу Генерального прокурора суд обрав одному з підозрюваних  запобіжний захід -  тримання під вартою із правом внесення 3 млн грн застави. 

varta1.com.ua: Новини