Над Львівщиною збили 10 російських безпілотників

Фахівці ППО за перші два місяці повномасштабної війни збили понад 20 ракет

Фото ілюстративне Джерело: "Гордон"

За перші два місяці повномасштабної війни росії проти України лише над Львівщиною фахівці Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України збили понад 20 ракет та близько 10 російських безпілотників. А ми лише одна з областей, де працює командування, повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

Багато речей не можу розповісти з міркувань безпеки. Лише скажу, що командний та аналітичний центр фахівців, які тримають мирне небо над нами, тепер функціонуватимуть із залученням найпрогресивніших технологій.

З 24 лютого до Львівської ОВА звертаються різні види військ, яким потрібна певна допомога. Хоч це не є прямим нашим обов’язком, ми намагаємося закрити усі потреби. Дещо ми можемо зробити власними силами, дещо — залучивши міжнародні гуманітарні чи інші організації.

Так вийшло і в цьому випадку: ми стали містком комунікації, завдяки якому сконтактувалося ПвК «Захід» та не лише успішний, а й соціально відповідальний бізнес — Львівський ІТ Кластер, разом з яким ми уже реалізовуємо такі успішні проєкти як чат-бот «Шось летить», за допомогою якого уважні люди можуть повідомляти про підозрілі літальні об’єкти, а також розвиваємо систему надточного розпізнавання людей та автомобілів.

Деякі новації на робочих місцях спеціалістів ПвК «Захід» уже запрацювали.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також