Надійшла заява про звільнення двох міністрів, — Розумков

шщшз
шщшз


У вівторок, 15 грудня Міністр екології Роман Абрамовський та міністр ветеранів Сергій Бессараб подали заяви про відставку, повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.




«Я прошу комітети зібратися завтра і з ранку розглянути ці питання, щоб ми могли винести їх на пленарне засідання. Даю відповідне доручення», — сказав він на засіданні Ради, пише «НВ».


Раніше з’являлася інформація, що фракція «Слуга народу» 15 грудня обговорить призначення трьох нових міністрів. Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура підтвердив, що на засіданні фракції розглянуть кандидатури нових міністрів енергетики і освіти і науки.


За інформацією джерела «НВ» у керівництві фракції «СН», президент Володимир Зеленський на засіданні фракції представить одразу чотирьох кандидатів у міністри. На посаду міністра екології претендує Роман Опімах, чинний глава Держслужби геології і надр, а Міністерство агрополітики очолить Роман Лещенко, який зараз керує Держслужбою з питань геодезії, картографії та кадастру.


Ексвиконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко претендує на посаду першого віцепрем’єра, міністра енергетики. Сергія Шкарлета спробують призначити міністром освіти — зараз він виконувач обов’язків.

varta1.com.ua: Новини