У Нафтогазі повідомили наслідки атаки на об'єкт

Чи вплине ракетна атака на постачення газу львів’янам і жителям області?

Фото ілюстративне
Ворожою атакою пошкоджено інфраструктуру одного з українських ПСГ (підземне сховище газу), критичних наслідків немає. Про це повідомив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов під час виїзду на місце влучання сьогодні, 24 березня 2024 року

«Атака не вплине на постачання блакитного палива українським споживачам. Всі номінації замовників послуг зберігання та бронювання потужностей також продовжують виконуватися в повному обсязі. Ситуація під контролем наших спеціалістів та всіх залучених служб», –  повідомив Олексій Чернишов.

Наразі тривають роботи з локалізації та ліквідації наслідків згідно зі сценаріями ПЛАС — Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій. 

«Критичних наслідків для забезпечення роботи ПСГ немає, адже газ знаходиться на значній глибині. Пошкоджена частина наземної інфраструктури потребуватиме відновлення, проте ми маємо достатньо резервних потужностей», – додав очільник Групи.

Також голова Львівської ОВА Максим Козицький сьогодні повідомив, що вогнеборці загасили пожежу на обʼєкті критичної інфраструктури у Львівській області, який вночі та вранці атакували oкупанти.

«Низький уклін 61 рятувальнику, які від самого ранку і дотепер працювали, щоб ліквідувати займання», - зазначив голова ОВА.

Попередньо Максим Козицький повідомив про  два влучання у той самий обʼєкт критичної інфраструктури, в який окупанти цілилися вночі.

Так 24 березня Львівщина зазнала масованих повітряних атак: били крилатими ракетами зі стратегічних бомбардувальників Ту-95, а також дронами-камікадзе типу«Shahed»

Під час цієї атаки ППО збила 18 з 29 крилатих ракет, а також 25 з 29 «шахедів».

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також