Намічається переломний момент: коли відбудуться одні з найсерйозніших бойових зіткнень (ВІДЕО)

Приводів для депресії у рашистів буде багато…

Фото: ЗСУ

Наступні дккілька місяців можуть стати воістину переломним моментом у цій війні на території України. В українському ГУР Міноборони відкрито заявляють, що цієї осені приводів для депресії у рашистів буде достатньо, повідомляє «УНІАН».

Як йдеться в проекті «FreeДом», за прогнозами аналітиків, у вересні і жовтні відбудуться одні з найсерйозніших бойових зіткнень цього року. І перевага в них буде саме на боці України.

У деякому роді переломний момент вже настав. Незважаючи на постійні заяви про героїчне просування військ РФ, останні реальні результати рашисти продемонстрували більше місяця тому: коли захопили Лисичанськ, Луганської області.

І це ще до обіцяної зброї за ленд-лізом. Коли ж військова допомога почне надходити у повному обсязі, можливості ЗСУ зростуть у рази. Розуміючи це, росія вже заявила про сформований третій армійський корпус, а в мережу навіть потрапили кадри перекидання техніки.

За прогнозами експертів, вирішальним це поповнення російського угруповання точно не стане. Істотно ускладнити життя ЗСУ могла б загальна мобілізація в РФ.

Що ж стосується активності бойових дій, то, за прогнозами, вони підуть на спад в середині листопада через погану погоду. Але тут важливо розуміти, що в зимові морози перестане працювати тільки тактика РФ — атакувати українські позиції наскоком, по болотах і розмитих лугах вкрай неефективно. А ось стріляти умовними «HIMARS» ніхто не заважає.

«Після гарячої осені чекати на зимовий відпочинок росіянам не доводиться. Українці зупинятися не збираються, а лише нарощують сили. Розуміючи це, керівництво РФ усіма можливими способами намагається домовитися з Києвом про переговори», — зазначають журналісти.

Як повідомлялося, Україна розробляє евакуаційні маршрути для кримчан.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий