Напередодні обстрілу українських полонених декілька днів звозили в Оленівку

За даними розвідки, цей акт тероризму здійснили найманці зі складу ПВК «Вагнера»

ФОТО: інформативне

Російські окупанти декілька днів перед обстрілом звозили українських військовополонених до в’язниці у Оленівці, щоб потім обстріляти ці помешкання з людьми.

Про це пише «ТСН», з посиланням на джерела Міноборони.

«За характером руйнувань можна зробити висновки, що обстріл робився з відстані 15–20 км від колонії. Як усі розуміють, українські позиції розташовані на дальній відстані від цієї місцевості, і ЗСУ фізично не могли дістати артилерію туди. Не кажучи вже про те, що цивільною інфраструктурою ЗСУ не стріляють», — повідомили «ТСН» в оборонному відомстві.

До цього військові додали, що зараз є підстави припускати — обстрілом в’язниці в Оленівці провокації противника найближчими днями не закінчиться.

«Можливо, цей обстріл — лише частина комплексної провокації, наслідки якої можуть настати найближчими днями. Це не твердження та не офіційна позиція відомства, а думки окремих військових», — каже співрозмовник.

До цього військові додають, що за непідтвердженими даними загинули 53 особи.

«Перевірюється інформація, що до Оленівської в’язниці були привезені саме ті українські військовополонені, яких катували», — повідомили у Міноборони.

Нагадаємо, російські війська 29 липня обстріляли колонію № 120 в окупованій Оленівці Донецької області. Там загарбники утримували в полоні українських військових та цивільних. Внаслідок атаки загинули близько 40 людей, ще 130 — зазнали поранень.

За даними розвідки, цей акт тероризму здійснили найманці зі складу ПВК «Вагнера» («Ліга») за особистою командою номінального власника компанії Євгена Пригожина. Це не було узгоджено з керівництвом Міноборони РФ.

Нагадаємо, росіяни вдарили по колонії в Оленівці, де перебуває «Азов».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також