Напруженість між РФ та Фінляндією: фінські військові почали масово звільнятися

У Фінляндії масово почали звільнятися резервісти із Збройних сил

фото: Helsingin Sanomat

У Фінляндії масово почали звільнятися резервісти із Збройних сил. Не вистачає навіть вільних місць для продовження навчання військовослужбовців.

Про це пише газета Helsingin Sanomat, інформує «Суспільне».

«У лютому кількість сил оборони, які звільняються з резерву, зросла настільки, що всім бажаючим не вистачає місць для завершення навчання», — йдеться в матеріалі.

Видання пише, що цього року з резерву звільнилися 1 435 резервістів, з них 1 200 — у лютому. Минулого року їх було всього 1 650.

У статті пояснюється, що той, хто звільнився з резерву, повинен пройти п'ятиденну додаткову підготовку з цивільної служби. Зараз кількість тих, хто звільнився настільки велика, що навчальні курси цього року вже заповнені.

Читайте також: в українській розвідці розповіли, чи здатна росія напасти на країни Європи.

За словами директора Центру цивільної служби Мікко Рейонена, цього року заплановані 44 додаткові курси перепідготовки, на яких доступні лише 30 місць. Наступного року підготовлені 30 навчальних курсів, шість з яких вже заповнені резервістами, які звільняються.

Напруженість між РФ та Фінляндією

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну низка європейських країн почали готуватися до можливої агресії зі сторони РФ. Для цього Фінляндія подала заявку на вступ у НАТО та швидко стала членом Альянсу.

До того ж нині між цими двома країнами закритий сухопутний кордон, через міграційні проблеми. У Гельсінках стверджують, що Москва навмисно привозить нелегалів до фінського кордону для того, щоб вони створювали проблеми у ЄС.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також