Написав дві посмертні записки й спакував речі: деталі самогубства професора в Дрогобичі

screen
screen

У м. Дрогобич, на Львівщині, професор педагогічного університету Богдан Винницький наклав на себе руки у робочому кабінеті.

На місці трагедії знайшли дві посмертні записки та спаковані в сумки речі, йдеться в сюжеті "ТСН«.

Тіло викладача знайшла лаборантка, яка прийшла вранці полити квіти. »Подивилася, що тут зачинені двері. Він ніколи їх не зачиняв. Я відкрила їх і побачила шнурок на дверях і перетягнений до ручки дверної«, — розповіла лаборантка кафедри Ольга Гаврилишин.

У кабінеті було знайдено дві посмертні записки. На одній з них напис: »Все, що мені належить, міститься у трьох сумках і кульку. Решта – кафедральні речі«.

В іншій чоловік написав, що не може жити з постійним головним болем. Колеги кажуть, що не раз просили професора звернутися до лікарів, але він відмовлявся. »Хворів, але намагався всіляко не показувати цього, не видавати назовні«, — згадав завідувач кафедри математики Володимир Дільний.

У чоловіка залишилися дружина і дві доньки. Родина благополучна й жодних конфліктів у ній не було. Тож можна лише гадати, чому самогубство сталося в стінах вишу.

У Дрогобицькому університеті Богдан Винницький пропрацював 40 років. Був доктором фізико-математичних наук, очолював кафедру математики, написав понад сотню наукових праць. »Він друкувався за кордоном, мав пропозицію щодо продовження своєї діяльності як науковця в Австрії, Угорщині. Можна сказати, що це наш дрогобицький Енштейн. Любили його і в колективі, і студенти", — розповіла ректорка Надія Скотна.

Зазначається, що в університеті оголосили жалобу і запалили біля світлини професора свічку.

varta1.com.ua: Новини