Нардеп назвала умову проведення демобілізації в Україні

Залежить від того, наскільки мобілізація буде вдалою

Якщо позитивна динаміка мобілізації продовжуватиметься, тоді в жовтні подадуть розроблений законопроєкт про звільнення з військової служби під час воєнного стану для розгляду та ухвалення депутатами. Він зможе набути чинності з грудня.

  Про це розповіла нардеп, член комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз в ефірі «Еспресо».

Політик повідомила, що у середу, 19 червня, на засіданні робочої групи за участі представників Генштабу Збройних сил України та Міноборони порушили питання необхідності розробки законопроекту щодо демобілізації, який згідно з прикінцевим положенням закону про мобілізацію було довірено Кабміну.

 «Була досягнута домовленість, що Генштаб і Міноборони будуть відстежувати протягом 3-4 місяців динаміку здійснення мобілізації за новим законом. Якщо вона буде мати таку ж позитивну характеристику, як за травень та червень, тоді у жовтні має бути поданий відповідно розроблений законопроект щодо звільнення з військової служби в час дії воєнного стану, щоб він був розглянутий своєчасно та ухвалений депутатами», - поділилася політик.

Читайте також: Генштаб задоволений темпами мобілізації і якщо до кінця літа вони підвищаться - в жовтні може бути законопроєкт про демобілізацію

За словами народної обраниці, бажано, щоб документ набрав чинності у грудні.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також