Нардеп пояснив, чи допоможе українській армії призов ув'язнених

Україна зможе мобілізувати максимум 4-6 тисяч

ФОТО: ілюстративне

Секретар оборонного комітету Верховної Ради України, народний депутат Роман Костенко пояснив, чому призов до армії колишніх ув'язнених та тих, хто зараз відбуває свій термін або має заочну судимість, - «не вихід» для України. Про це він сказав в ефірі 24 каналу.

За його словами, серед тієї категорії людей, яка вже відбуває покарання, є приблизно 50 тисяч. З цієї кількості мобілізувати Україна зможе максимум 4-6 тисяч при потребі десятків тисяч на місяць, адже інші - це хворі, жінки, люди, непридатні в армію за віком тощо. 

«Ми можемо знайти серед них десь 4-6 тисяч людей при потребі на місяць десятків тисяч. Чи вирішить це мобілізаційне питання хоча б на місяць - точно ні», - сказав нардеп.

За його словами, безумовно, Україна має у питанні призову вибірково підходити до мобілізації умовно засуджених, людей, які відбули покарання, але не стають на облік тощо. Є чимало українців, які просто дають хабаря і таким чином отримують судимість, щоб не йти в армію, підкреслив Костенко. «Тому до умовно засуджених треба конкретно підходити і дивитися на тяжкість злочину», - вважає він.

Читайте також: ТЦК назвали категорію громадян, яку точно не мобілізують

На його думку, глобально така мобілізація не вирішить загальну потребу армії у більшій кількості людей, водночас конкретно в даному кейсі, потрібно зважено підходити до кожного пункту.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також