Нардеп розповів, коли в Україні покращиться ситуація з електропостачанням

Він наголосив, що ті підстанції «Укренерго», які опинилися під ударом ракет та дронів, зокрема, вберіг створений захист другого ступеню

Після нещодавніх масованих атак росіян по українських енергооб'єктах «Укренерго» було змушене застосувати обмеження споживання на всій території країни. Але важка ситуація з електропостачання може невдовзі покращитись. Про це розповів народний депутат Сергій Нагорняк в коментарі YouTube-каналу «РБК-Україна».

«Нам вдалося уникнути блекауту завдяки двом речам - перше, - це те, що якісно і ефективно відпрацювала протиповітряна оборона, і велику кількість ракет і дронів вдалося збити», - сказав політик.

Він наголосив, що ті підстанції «Укренерго», які опинилися під ударом ракет та дронів, зокрема, вберіг створений захист другого ступеню. Нардеп зазначив, що такий захист створювали для прикриття об'єктів від дронових атак і осколків унаслідок ракетних ударів.

 «На щастя, нам вдалося уникнути блекауту, і ті обмеження, які ми сьогодні бачимо по країні, вони більше зосереджені не на відсутність генерації, що у нас дефіцит генерації, а саме для того, щоб провести ремонтні роботи на підстанціях »Укренерго«, які зазнали ушкоджень, на лініях електропередач», - сказав Нагорняк.

За його словами, є багато незначних пошкоджень.

Читайте також: у «Львівобленерго» пояснили, чому відбуваються часті зміни графіку відключення світла

«І багато пошкоджень таких технічних, незначних, але потрібен певний час - фактично десь до неділі. Десь - трохи менше часу, десь - трохи більше, для того, щоб вирівняти ситуацію», - спрогнозував він.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також