Нардеп Камельчук написав заяву про вихід з партії через перейменування Червонограда

Йде з партії "Слуга народу"

Народний депутат Юрій Камельчук вирішив піти з партії "Слуга народу" після голосування парламенту про перейменування Червонограда на Шептицький

Про це він повідомив у Фейсбук.

"Говорити про те, що Червоноград був оплотом радянщини, не тільки катастрофічно не правильно, але й безвідповідально. Наше місто завжди було джерелом протесних настроїв та енергії змін! У 2023 процес обговорення зміни назви міста від початку проходив з порушеннями основ Конституції та людської логіки. У 2024 будь-які спроби мої та громади змінити рішення комітету завершувались невдачею. А сьогодні Верховна Рада, всупереч волі громади, змінила назву Червоноград на Шептицький. Сьогодні, на мою думку, відбувся Акт дерадянізації через коліно. Я не голосував за цю колгоспну постанову", - написав депутат.

Він відзначив, що йому не дозволили виступити перед голосуванням, а фракції домовилися голосувати "однією кнопкою" за зміну всіх 328 населених пунктів.

"Вчора відбулась закулісна погоджувальна рада фракцій. Сьогодні провели засідання Комітету за питань держуправління. Ще вчора в постанові було 333 населені пункти. Сьогодні стало 328. Пʼять будуть ще обговорювати. На жаль, Червонограда серед них не опинилося", - пише Камельчук.

Читайте також: На Волині затримали чоловіка, який намагався ввезти в Україну десятки російських книг

Також нардеп написав, що не може погодитися з подібним ставленням керівництва партії "Слуга Народу".

"Я виходжу з партії. Заява уже написана і надіслана. Також складаю з себе повноваження члена ради Львівської обласної партійної організації "Слуга Народу". У фракції продовжую працювати. Це дозволить мені виконувати свої функції в Комітеті енергетики та в делегації ПАРЄ. Систему влади і підходи до державного управління треба змінювати", - підсумував Юрій Камельчук.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі