Нардеп заявив про недостатню якість мобілізованих і пояснив причини

З одного боку в України немає спроможності "перетравити" велику кількість мобілізованих, тому часто навчальний процес доводиться скорочувати

Народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін наголосив, що в Україні суттєво зросла кількість людей, які зараз мобілізуються, проте якість військовослужбовців не є достатньою для потреб ЗСУ. Про це він сказав у інтерв′ю виданню "Українська правда".

"Кількість людей, які зараз мобілізуються, суттєво зросла, але якість військовослужбовців не є достатньою для потреб ЗСУ. Це пов'язано з двома причинами. По-перше, мобілізовують багато немолодих людей, а, по-друге, у нас все ще достатньо низький рівень підготовки", – розповів нардеп.

Він пояснив, що з одного боку в України немає спроможності "перетравити" велику кількість мобілізованих, тому часто навчальний процес доводиться скорочувати. Це доводиться робити "навіть там, де навчання відбувається фахово. А фахово воно відбувається далеко не скрізь".

Рахманін також висловився щодо питання повернення українських чоловіків з-за кордону. За його словами, в ЗСУ не вірять, що цих людей вдасться залучити до війська.

"Я спілкувався з представниками Генерального штабу, і вони не дуже розраховують на цих людей. Вони не вірять у те, що їх вдасться залучити до Збройних сил, навіть якщо буде ухвалено якесь політичне рішення. Я думаю, що на сьогодні це більше розмови, ніж реальна перспектива", – сказав член безпекового комітету парламенту.

Він додав, що всі охочі захищати Україну вже приїхали з-за кордону. Решта не приїдуть та знайдуть можливість ухилитися від цього.

Читайте також: в Україні може бути заборонено мобілізацію чоловіків до 25 років

"Можливо, треба змінювати точку зору цих людей за допомогою якоїсь спеціальної комунікації. Я не дуже в це вірю, але, можливо, для цього треба використовувати діаспору, дипломатів, політиків інших країн, які нам співчувають, які нам допомагають", – припустив нардеп.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також