Нардеп прокоментував можливість підняння тарифу на світло

Підвищення тарифів для побутових споживачів

Перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики Олексій Кучеренко прокоментував стостовно можливост підвищення тарифів на електроенергію не лише для бізнесу, а й для побутових споживачів.

«Не може тариф під час війни бути нижчим за собівартість. Хто його дотуватиме? У кого будемо забирати кошти?», – заявив Олексій Кучеренко.

Якщо не підняти тариф, гроші доведеться забирати у військових, медиків або з інших статей витрат бюджету.

Він наголосив, що тариф має бути не нижчим за 3,5 грн за кВт⋅год. У цьому випадку компанії, які постачають послугу, зможуть працювати хоча б у нуль. Те, що уряд не йде на такий крок, народний депутат назвав «великою помилкою».

Для незаможних верств населення, яким цей тариф може виявитися не по кишені, Олексій Кучеренко запропонував запровадити ліміт споживання, але зі збереженням старого тарифу.

Читайте також: У Львові родичам загиблих Героїв вручили ордени «Хрест Героя» (ФОТО)

«Я б у цьому питанні не чіпав малозабезпечених людей. Якщо для них зробити обмеження споживання, наприклад, до 150 кВт·год на місяць, їх можна не чіпати. А ті, хто споживають понад цей ліміт, вважаю, має бути тариф за собівартістю – 3,5 грн за кВт⋅год», – зазначив народний депутат.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб