Нардепка заявила, про серйозні підозри, що Міненергетики перебуває під російським впливом

Міненрго закупило через Болгарію обладнання російського походження

Юлія Клименко, народна депутатка України, зазначила для прикладу факт, що Міністерство енергетики України закупило через Болгарію обладнання російського походження. Про це вона повідомила в етері Еспресо.

"Якщо ви подивитеся на кількість корупційних скандалів, здається, тільки двом заступникам у Міненергетики були пред'явлені достатньо серйозні звинувачення у великих сумах хабарів. Я вже не кажу про такі одіозні махінації або авантюри, які приходять в парламент, наприклад, щодо фінансування добудови енергоблоків Хмельницької АЕС на суму 170-200 млрд грн, які треба витягнути сьогодні з енергетики, щоб через 10 років побудувати чи не побудувати ці блоки. Нам треба вирішувати проблеми з електрикою зараз, а не через 10 років. Це величезні суми грошей", - сказала народна депутатка України.

Проблема ще й у тому, що частина з того обладнання, яке повинні були купити за ці гроші, вже лежить в Україні. Однак це обладнання російського походження, яке було куплено через Болгарію. Це така одна з невеликих замальовок до того, чим займається Міністерство енергетики України.

"Я маю серйозні підозри, що Міненергетики перебуває під російським впливом. Наскільки ми пам'ятаємо Деркач (екснардеп, якого у 2022 році НАБУ викрило на держзраді й оголосило в розшук – ред.) завжди мав повний контроль та вплив на Енергоатом і в цілому на енергетику. В Енергоатомі працював його прямий помічник Бояринцев, який втік з України. Галущенко (міністр енергетики України – ред.) і Бояринцев є колишніми співробітниками, думаю, що не тільки співробітниками. Чим займається наша контррозвідка, розвідка і СБУ - питання конкретно в енергетичній сфері, яка є ключовою для національної безпеки. Чому у нас там досі помічники Деркача, чому там керується неефективно, непрозоро, з величезними скандалами та хабарями - питання до діючої влади", - резюмувала Юлія Клименко.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також