Нардепка заявила, що Україна може втратити місто-мільйонник, якщо не вистоїть Куп'янськ

Якщо не буде допомоги Заходу

Якщо Україна не отримає додаткової підтримки від Заходу, то існує високий шанс втратити Куп'янськ та Харків. Про це заявила нардепка Тетянова Устинова в коментарі для Deutsche Welle.

"Авдіївка - це перший крок, як буде виглядати Україна. Тому що після Авдіївки буде Куп'янськ, і, на жаль, наступний - Харків. Харків - це друге найбільше місто України, в якому проживає понад мільйон людей. І ми розуміємо, що якщо ми втратимо Куп'янськ, який є великим залізничним вузлом, також, на жаль, в нас будуть дуже високі шанси втратити Харків.

І знову, якщо не буде додаткової підтримки, якщо не буде боєприпасів і якщо ми не отримаємо ракети більшої дальності, якщо в нас не буде F-16, обіцяних F-16, цього літа, на жаль, в нас буде величезна проблема", - сказала вона.

Читайте також: Зеленський вперше назвав втрати України у війні

Від Авдіївки до Куп'янська - 260 кілометрів, а від Куп'янська до Харкова - 118 кілометрів. При цьому відстань від тимчасово окупованого Донецька до захопленої росіянами Авдіївки - 15 кілометрів по прямій. Цю відстань армія рф долала, фактично, десять років, завдяки професійності та відважності захисників України. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також