Народну депутатку України Мар’яну Безуглу виключили з партії «Слуга народу»

Вихід Безуглої з фракції не може призвести до складення нею депутатського мандату, бо вона обиралася не по списку партії

фото: Мар'яна Безугла / ФБ

 

Народну депутатку України Мар’яну Безуглу виключили з партії «Слуга народу».

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк повідомила УНІАН, що «ще раніше» було задоволено заяву Безуглої про вихід з партії.

Сьогодні, 6 лютого, Безугла написала у Facebook, що звернулася до голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії та керівництва Верховної Ради, щоб зачитали її заяву про вихід із фракції «СН».

«Звернулася до Арахамії та керівництва Верховна Рада України, щоб таки зачитали мій вихід із фракції »Слуга Народу«, не »загубили« ніде. Відпустіть», - зазначає вона.

Відповідно до Регламенту ВРУ, для того, щоб рішення про вихід чи виключення народного депутата з фракції набрало чинності, воно має бути оголошено головуючим на засіданні Верховної Ради України.

Вихід Безуглої з фракції не може призвести до складення нею депутатського мандату, бо вона обиралася не по списку партії «Слуга народу», а від цієї партії в окрузі на Оболоні в Києві.

Читайте також: Безугла заявила про вихід з фракції та партії «Слуга народу».

В той же час парламент 6 лютого знову не зміг розглянути проект постанови «Про відкликання народного депутата України Мар’яни Безуглої з посади заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки», бо для цього в залі не було достатньої кількості голосів.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також