Наступ лукашенка може викликати соціальний вибух у білорусі

Путін може усунути його від влади

Військовий експерт Олег Жданов повідомив, що тактикою Кремля є втягування армії білорусі у війну проти України. Про це повідомляють «Факти».

«Я б не скидав з рахунків розгортання білоруської армії та підготовку її до участі у бойових діях. Знову ж таки, ми розуміємо політичну ситуацію в білорусі, і вона говорить більше в бік того, що навряд чи білоруський самопроголошений керівник захоче вплутатися в цю війну саме збройними силами білорусі», — сказав Жданов.

Україні без підтримки західного озброєння доводиться вести оборонну операцію.

Олег Жданов вважає, що білоруський правитель олександр лукашенко хитріший за російського президента володимира путіна. 

«Лукашенко розпочав чистку лав КДБ, але тепер уже проросійськи налаштованих чиновників та вищих офіцерів білорусі. Він чудово розуміє, що він є тут провідним, а путін намагатиметься на нього натиснути. Щоправда, є один аргумент, це фізичне усунення лукашенка від влади, що може спробувати зробити путін, але я думаю, що це чищення рядів у білорусі саме для виключення цього варіанта і відбувається», — сказав Жданов.

Лукашенко намагається знайти шляхи відступу на Захід.

«Нам треба бути до цього готовими, тому що це не можна скинути з рахунків. Антивоєнні настрої — як у суспільстві, так і в збройних силах білорусі — вони все одно збільшуються. У цьому унікальність і серйозність становища самого лукашенка, який потрапив у класичний цугцванг. Путін може усунути його від влади, якщо він не віддасть наказу про вторгнення. Але і якщо він віддасть наказ на вторгнення, це може викликати соціальний вибух у самій білорусі. Причому, якщо 2020 року армія виступила на боці силовиків, то в цьому випадку армія може об’єднатися з протестувальниками, щоб не брати участь у цій війні», — пояснив військовий експерт.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також