Наступний етап війни стане вирішальним для росії та України

Декілька тижнів визначать карту Європи на десятиліття вперед

Високопоставлені чиновники адміністрації Байдена кажуть, що наступні чотири тижні вплинуть на кінцевий результат російської війни в Україні та вплинуть на карту Європи на десятиліття вперед. Про це пише «NYTimes».

Хоча чиновники все ще очікують, що війна буде довгою та напруженою, вони кажуть, що необхідно поспішити Україні якомога більше нової зброї — особливо далекобійної артилерії та протиартилерійських радарів — щоб відштовхнути нове просування Росії на східному регіоні.

Президент Байден оголосив у четвер, що Сполучені Штати нададуть Україні додаткові 800 мільйонів доларів військової допомоги, що є другим таким пакетом трохи більше ніж за тиждень.

Байден сказав, що останній пакет допомоги надіслав «безпомилкове повідомлення» президенту Росії Володимиру Путіну: «Йому ніколи не вдасться домінувати та окупувати всю Україну».

Виступаючи в Білому домі, Байден сказав, що, хоча Сполучені Штати оголосять багато деталей про озброєння, яке вони постачають Україні, частина озброєння буде триматися в секреті. 

Вирішуючи діяти швидко, міністр оборони Ллойд Дж. Остін III і генерал Марк А. Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів, цього тижня розмовляли з союзниками по всьому світу і охарактеризували наступний місяць як ключовий.

Якщо Росія зможе прорватися на сході, Путін матиме кращу позицію, щоб подати свою так звану «спеціальну військову операцію» як обмежений успіх і стверджувати, що він забезпечив захист проросійської меншини України. Тоді він може домагатися припинення вогню, але буде сміливо використовувати Донбас як важіль у будь-яких переговорах, зазначають вони. 

Але якщо українські військові зможуть зупинити просування Росії на Донбасі, чиновники стверджують, що Путін постане перед суворим вибором: надати більше бойових можливостей для боротьби, яка може затягнутися роками, або серйозно вести переговори на мирних переговорах.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також