Наступного місяця в Україні може здорожчати група продуктів: причина

У вересні продажі свіжих молочних продуктів зросли

ФОТО: ілюстативне

В Україні в жовтні свіжі молочні продукти можуть здорожчати.

Про це пише «Інфагро».

Експерти аналітичної платформи зазначили, що початок нового навчального року і більш активне повернення вимушених переселенців із-за кордону відіграли свою роль — у вересні продажі свіжих молочних продуктів зросли. Водночас, платоспроможність українців не збільшилась, тому сподіватись на подальше збільшення обсягів реалізації поки немає підстав.

 «Зростанню продажів певною мірою сприяла також певна стабілізація цін. У вересні виробники ціни якщо і збільшували, то несуттєво, але не виключено, що у жовтні вони знову почнуть їх піднімати, аргументуючи це зростанням собівартості через здорожчання сировини та енергоресурсів», — йдеться в повідомленні.

Аналітики підкреслили, що імпорт «молочки» в Україну скорочується досить повільно. Минулого місяця ще завозили певний обсяг кисломолочних продуктів, свіжих сирів і навіть молока. Але такі обсяги імпорту вже майже не впливають на український ринок.

Водночас, після девальвації гривні українські виробники почали шукати шляхи відновлення експорту свіжих молокопродуктів. Поки що основним покупцем українських свіжих молокопродуктів залишається Молдова, але не виключено налагодження поставок продукції найближчим часом навіть у Європу.

Раніше повідомляли, що в Україні подорожчають продукти — чого чекати надалі від цін.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк