НАТО впродовж тижня перехоплювало російські літаки поблизу повітряного простору Альянсу

Російські літаки не передають даних транспондера і не виходять на зв’язок

Винищувачі НАТО, дислоковані як у Балтійському, так і в Чорноморському регіонах, декілька разів за останні чотири дні піднімалися, щоб відстежити та перехопити російські літаки поблизу повітряного простору Альянсу. Про це йдеться у заяві, опублікованій командуванням Об’єднаних повітряних сил НАТО.

З вівторка радари НАТО відстежили ряд неідентифікованих літаків над Балтійським і Чорним морем. У НАТО зазначили, що російські літаки часто не передають код транспондера, що вказує їхнє положення та висоту, не подають план польоту або не спілкуються.

У Балтійському регіоні винищувачі Польщі, Данії, Франції та Іспанії в різний час використовувалися для перехоплення та ідентифікації літаків, що наближаються. У Чорноморському регіоні літаки з Румунії та Великобританії були використані для дослідження слідів невідомих літаків, які наближалися до повітряного простору союзників.

У НАТО заявили, що російські літаки ніколи не заходили в повітряний простір альянсу і перехоплення проводилися безпечним і рутинним способом.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також