Нацполіція створить 900 мобільних бригад, які контролюватимуть дотримання епідбезпеки перевезень

12-main-v1585643711
12-main-v1585643711

Національна поліція створить близько 900 мобільних бригад, які контролюватимуть дотримання епідбезпеки перевезень, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише «Іnterfax-Україна».

«Минулого тижня відбулася нарада з головним управлінням Нацполіції, було прийнято рішення про створення майже 900 мобільних формувань, які будуть, у тому числі, слідкувати за дотриманням маскового режиму», — сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.

Він зазначив, що дотримання протиепідемічних вимог входить у сферу відповідальності перевізника, і саме перевізник «має допускати до перевезення тих людей, які підтвердили COVID-безпечність», проте Нацполіція та «Укртрансбезпека» їх контролюватимуть.

«Основну відповідальність за проведення вибіркової перевірки буде покладено на Нацполіцію та »Укртрансбезпеку«, які вже зараз оснащені планшетами для зчитування QR-кодів для можливості верифікації вакцинованих», — сказав він.

«Зараз мобільні бригади використовують ці планшети для роботи в областях», — наголосив Кузін.

Кузін уточнив, що перевірки будуть проводиться вибірково, «це не будуть 100 %-ві перевірки, найімовірніше, це будуть комісійні перевірки »Укртрансбезпеки«, МВС та інших органів».

«У них є зараз технічні можливості, щоб робити такі перевірки», — сказав Кузін.

varta1.com.ua: Новини