Навчальні новації: вперше в Україні запустять курси операторів дронів

Навчання відбуватиметься на базі одного з львівських навчальних закладів

Фото: інформативне

На базі Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва запустять перші в Україні курси операторів дронів.

Про це йдеться у повідомленні ЛОДА.

«Оператор дрона — на сьогодні сучасна і затребувана професія у сільському господарстві, лісовому секторі, сфера екології, будівництві, оборонному та медійному секторах. Про перспективність цієї професії свідчить наявність вакансій та розмір заробітної плати, яку пропонують на сайтах з пошуку роботи. Так початківцям без досвіду пропонують від 15 тис грн; більш досвідченим операторам — від 20 тис грн», — повідомили у відомстві.

Зараз Департамент освіти і науки Львівської ОВА разом з фахівцями училища працюють над підготовкою навчальної програми.

Про реєстрацію на курс буде оголошено згодом на сайті обласної військової адміністрації.

«Цей напрям у системі профтехосвіти реалізовується вперше в Україні! Ми переконані, що скоро професія «Оператор дрона» буде впроваджена в багатьох закладах ПТО країни. Обладнання для навчання закупили в межах виконання Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки ЄС. Вартість закуплених квадрокоптерів — 232 320 гривень», — зазначають у департаменті.

Зазначимо, що на початку повномасштабної війни під час намагання росіян захопити Київ 15-річний підліток допоміг ЗСУ зупинити колону російської техніки.

Хлопець був єдиним, хто мав навички користування квадрокоптером у регіоні, і це допомогло знищити ворога.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також