Навчальний рік 2020 в Україні завершать дистанційно (відео)

shkola
shkola

У зв’язку з продовженням карантину в Україні навчальний рік, можливо, доведеться завершувати дистанційно.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

«Карантин продовжено, а це означає, що ми повинні бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз’яснення для всіх установ освіти, і публікує рекомендації на офіційних ресурсах», — заявили в МОН.

За словами т. в. о. міністра освіти і науки Любомири Мандзій, навчальний рік в українських школах закінчиться 1 липня, а рішення про закінчення навчального процесу в школах для учнів усіх класів крім 11-х прийматимуть педагогічні ради шкіл.

22 квітня вона у прямому ефірі на «Facebook»-сторінці МОН розповіла про завершення навчального року 2019/2020 та оцінювання учнів під час карантину.

Міносвіти також уже опублікувало рекомендації для закладів освіти щодо завершення навчального року та оцінювання в умовах загальнонаціонального карантину. Школам дозволили самостійно визначати особливості завершення навчального року.

При цьому оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, розкладів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року. Учням, які не переходять в інші навчальні заклади, рекомендують направити копії документів електронною поштою, а оригінали вручити у вересні.

varta1.com.ua: Новини