Навесні частині ВПО скасують допомогу: хто під загрозою

З 1 березня на пів року виплати автоматично продовжаться

ФОТО: ілюстративне

У п’ятницю, 26 січня, Уряд ухвалив рішення продовжити виплати для всіх внутрішньо переселених осіб. Однак після цього допомогу отримуватимуть не всі ВПО. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

З 1 березня на пів року виплати автоматично продовжаться для:

  • внутрішньо переміщених пенсіонерів (розмір пенсії у них не має перевищувати 9,4 тис. грн);
  • людей з інвалідністю I чи II групи, дітей з інвалідністю віком до 18 років тощо;
  • дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У міністерстві додали, що інші ВПО зможуть отримати грошову допомогу, якщо розмір їхнього доходу не перевищує 9,4 тис. грн на одну особу. Подати заяву на нову виплату можна з 1 лютого.

Крім цього, допомогу зможуть отримати внутрішньо переміщені родини з дітьми до 14 років, якщо вони не мають змоги ходити в навчальні заклади або навчання відбувається в змішаному (онлайн та офлайн) форматі, через що батьки не можуть працювати. Окрім того, виплати можуть отримати сім’ї ВПО з дітьми до 14 років, які проживають в зоні активних чи можливих бойових дій, або ж в умовно безпечних регіонах (у випадку, якщо в сім’ї немає можливості віддати дитину до дитсадка, а навчання в школі відбувається в онлайн-форматі). 

Читайте також, переселенцям «оптимізують» виплати: Верещук пояснила причину

 Також допомогу продовжать сім’ям, у яких один з членів доглядає за людиною з інвалідністю I групи, або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, чи тяжко хворою дитиною. Допомогу можуть отримати діти, які прибули без супроводу батьків, та вагітні жінки з 30 тижня вагітності.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк