Найбрудніші місця в квартирі: професійні прибиральниці розкрили свої секрети

У кожній оселі є сім найбрудніших місць

Фото: ілюстративне

Своїми секретами поділилися Сара Сан-Анджело, яка впродовж 20 років займалася професійним прибиранням будинків, а також є власницею блогу Confessions of a Cleaning Lady, та Мелісса Мейкер — експертка прибирання, яка веде блог Clean My Space.

За їхніми словами, у кожній оселі є сім найбрудніших місць.

Сім найбрудніших місць в будинку — з чого почати прибирання

Головки змішувачів

Змішувачам на кухні та у ванній кімнаті потрібно приділяти стільки ж уваги, скільки і душовій лійці. На них відкладається жорстка вода, накопичуються мінеральні речовини та цвіль. На думку Сан-Анджело, людям навіть в голову не приходить думка, що потрібно чистити головки змішувачів. Але саме це місце швидко брудниться і навіть покривається пліснявою. А ви робите тут все — миєте посуд, чистите зуби, дезінфікуєте руки за допомогою води, яка звідти витікає.

Як легко почистити головки змішувачів:

Поліетиленовий пакет потрібно наповнити рівними частинами води і дистильованого білого оцту. Потім занурити головку змішувача в розчин і закріпити пакет за допомогою гумок.

Залишіть розчин на 20 хвилин. Потім зніміть пакет, видаліть залишки сміття за допомогою будь-якого мийного засобу та невеликої щітки з м'якою щетиною.
Ополосніть чистою водою.

Фільтр посудомийної машини

Можна подумати, що посудомийна машина може очиститися й сама, але їй буде перешкоджати зробити це саме забруднений фільтр. Мейкер впевнена, якщо ви помітили, що посудомийна машина вже не очищає посуд так, як це було раніше, значить ви забували очищати фільтр. Найчастіше він зустрічається в нових моделях і має вигляд звичайного сітчастого контейнера, який розташовується в нижній частині машини. Щоб дізнатися, чи він є і як його витягнути, краще почитати інструкцію до вашої моделі.

Як очистити фільтр посудомийної машини:

Спочатку його потрібно зняти. Далі потрібно замочити його у мисці з гарячою водою та милом.

Для чищення можна використовувати стару зубну щітку з м'якою щетиною.
Після очищення фільтра, ви помітите, що посудомийна машина почала набагато краще працювати.

Віконні і дверні рами

В будинку є такі місця, які рідко прибирають, тому що до них важко дістатися, але бруд та пил накопичуються скрізь. Сара зауважує, що на будь-якій горизонтальній поверхні в оселі буде збиратися пилюка. Особливо це стосується віконних та дверних рам.

Щоб очистити віконні і дверні рами від пилу та бруду, потрібно просто протерти їх сухою тканиною з мікрофібри.

Лампочки

Коли ви востаннє чистили лампочки? Саме вони є справжнім магнітом для пилу. За словами Сан-Анджело, зазвичай люди не звертають уваги на свої лампочки, але вони постійно сильно запилюються. Запорошена лампочка може значно зменшити кількість світла, яке вона випромінює.

Як почистити лампочку:

Вимкніть світло і дайте лампочці охолонути.

Витріть її ганчіркою, але якщо пил налип через велику кількість жиру (наприклад, на кухні), вийміть її з патрона світильника і обережно протріть вологою ганчіркою.
Перед тим, як вставляти назад, ретельно висушіть лампочку.

За телевізором

Найчастіше люди протирають лише екран телевізора, на якому з'являються непривабливі плями та накопичується пил. Важливо підтримувати в чистоті весь пристрій, адже пилюка може накопичуватися в закупорках, вентиляційних отворах, різноманітних щілинах позаду, що точно негативно впливає на роботу телевізора.

Як правильно прибрати за телевізором:

Насамперед, вимкніть телевізор, переконайтесь, що він повністю охолов.
За допомогою сухої ганчірки з мікрофібри обережно протріть задню частину телевізора. Особливу увагу потрібно приділяти вентиляційним отворам та іншим важкодоступним місцям.

Очищати за телевізором потрібно щотижня або хоча б раз на два тижні. Тоді ви будете впевнені, що тут чисто.

Килимки та шафи для взуття

За словами Мейкер, саме на килимках та в шафах для зберігання взуття накопичується найбільше бруду, який заноситься до будинку з вулиці. Люди часто приносять на своєму взутті алергети, мікроби та бактерії. Дослідження, яке було проведено 2008 року в Університеті Арізони, показало, що на підошві середньої людини є близько 421 тисячі бактерій і 90% з них переходить на підлогу в будинку.

Як чистити килимки та взуттєві шафи? Найкраще використовувати пилосос. Навіть якщо ви не збираєтесь пилосостити всі кімнати в будинку, варто просто пройтися ним по килимках, щоб бути впевненими в їхній чистоті. Мейкер також наголошує, що пилососити потрібно всередині шафи для взуття. Її потрібно чистити хоча б 3-4 рази на рік.

Підлога навколо унітазу

Звичайно, кожна людина знає, як важливо мити унітаз. Але робота по прибиранню поширюється і на підлогу довкола нього. Дуже часто люди навіть не задумуються, що там накопичується багато бруду. Але, на думку Сан-Анджело, це місце є найбруднішим в усій оселі.

Як правильно мити підлогу навколо унітазу? Підлогу навколо унітазу потрібно протирати спеціальними чистячими серветками або ганчіркою з розчином для чищення. Обирати можна будь-який мийний засіб, але варто ретельно прочитати інструкцію, щоб правильно його розвести з водою.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів