Найманець ПВК “Вагнера” втік з фронту і попросився назад до в’язниці

російське беззаконня на війні виявилось страшнішим ніж в'язниця

Ув’язнений Ігор Матюхін, засуджений за крадіжку, розкрадання, численні викрадення та згодом завербований на війну в Україні, втік із загону ПВК “Вагнера” і намагається повернутися назад до в’язниці. Про це він розповів “The New York Times”, пише “The insider”.

З війни більшість найманців повертаються з легкими чи тяжкими травмами, а багато хто гине на фронті. При цьому ті, що повернулися в основному мовчать, бо бояться розправи.

26-річний Матюхін вирушив до України через обіцянку дострокового звільнення та виплати. Коли його завербували, він відбував третій термін у Красноярському краї. До колонії гелікоптером прилетів засновник ПВК Євген Пригожин, який особисто покликав ув’язнених на фронт.

Вже за кілька днів Матюхін, який погодився, був у тренувальному таборі недалеко від окупованого Луганська. Колишній ув’язнений заявив, що там була атмосфера страху, вагнерівцям загрожували розстрілом, а одну людину з загону кудись відвезли за наказом і більше її ніхто не бачив. Коли тренувальний табір зазнав раптової атаки, Матюхін скористався можливістю і втік.

З того часу він намагається повернутися до в’язниці, зараз він перебуває в росії. Родич Матюхіна підтвердив що той пішов до ПВК “Вагнера” з колонії, але інші подробиці розповіді перевірити неможливо, зазначають журналісти.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова

Читайте також