Найстарша мама України хоче народити ще одну дитину

Їй 78 років

В житті 13-річної чернігівчанки Анни Підвербної за останні півтори місяці знову трапились значні зміни. Про це в коментарі для ТСН.ua розповів заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш.

Донька найстаршої породіллі наразі мешкає в новій родині, дівчинка помітно покращила свій стан здоров'я, стала відчувати себе щасливою дитиною, катається на самокаті та опановує гру на синтезаторі.

В соцмережі він опублікував фото, на якому з новою зачіскою та в сучасному підлітковому одязі Аня Підвербна посміхається на сонячній вулиці.

«Хочу познайомити вас з новою Анею Підвербною. Хоча мабуть не зовсім правильно говорити з новою, але мені дуже хочеться, щоб саме нова сторінка в житті Ані стала такою, про котру вона мріяла весь цей час», – написав Блауш.

«Вона усміхнена, задоволена, щаслива. Сказала мені, що хоче грати на піаніно, але я спростив це і тепер вона буде грати на синтезаторі. У неї є хист до музики. Попереду у Ані лікування ока, операція, після цього вона хоче займатись спортом», – розповів Блауш.

Незважаючи на те, що Аня мешкає в іншій родині, вона любить свою маму.

«Вона любить маму, але, на превеликий жаль, зустрічі із нею стають все коротше. У її мами такий психологічний стан, що не дозволяє бути цим зустрічам довгими та конструктивними», – сказав Блауш.

78-річна Валентина Підвербна розридалась в слухавку, та сказала, що буде намагатись повернути собі дитину, але як саме – достеменно цього не знає. Не виключає того, що звернеться до президента України Володимира Зеленського, щоб розповісти йому свою історію. Крім того, стверджує, що в своїй квартирі робить ремонт, щоб забезпечити дитині належні умови.

«Я намагаюсь забрати дитину. В квартирі роблю ремонт, привезла меблі, крім кухні. Виплачу кухню – мені привезуть і ці меблі. Буде в мене красота, приїдите дивитись, як у мене красиво», – сказала Підвербна.

Вона уточнила, що із задоволенням би народила собі ще одну дитину.

«Із задоволенням народила би ще одну дитину. Хочу. Аня би повернулась до мене нянчити дитину. Але в мене немає грошей на це», –  сказала Підвербна.

Читайте також: Донька найстаршої матері України готує промову в суді, а 78-річна матір плаче: продовження скандальної історії

Лікар, який 13 років тому робив Підвербній штучне запліднення, розповів, що після скандалу з цією породіллю репродуктологи отримали рекомендацію не робити штучне запліднення жінкам, яким більше 55 років. Від офіційних коментарів лікар відмовився, мотивуючи це тим, що у справі Підвербної тривали судові розгляди.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також