Найважливіше спільне завдання всієї України та всього світу — зберегти життя оборонців Маріуполя, — Генштаб

Вони Герої!

Триває операція з порятунку заблокованих на території заводу захисників України. Про це повідомили 17 травня у Генштабі ЗСУ.

«Вищим військовим командуванням було віддано наказ командирам підрозділів, які перебувають на “Азовсталі”, зберегти життя особового складу», — повідомляє Генштаб.

Зазначається, що розпочалася евакуація 53 важкопоранених військовослужбовців. Їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську. Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

«Заходи з порятунку оборонців, які залишаються на території “Азовсталі”, тривають. Захисники Маріуполя — герої нашого часу. Вони назавжди в історії. Це окремий загін спеціального призначення «Азов», 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, тероборона Маріуполя.

Утримуючи позиції на “Азовсталі”, вони не дозволили противнику перекинути угруповання чисельністю до 17 батальйонних тактичних груп (близько 20 000 особового складу) на інші напрямки. Тим самим завадили реалізувати план щодо швидкого захоплення Запоріжжя, здійснити вихід на адміністративний кордон Донецької та Запорізької областей і створити умови для оточення угруповання ООС», — додали в Генштабі.

У Генштабі додали, що найважливіше спільне завдання всієї України та всього світу — зберегти життя оборонців Маріуполя.

Нагадаємо, до Новоазовська евакуйовано 53 важкопоранених, ще 211 осіб в Оленівку.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена