НАЗК пропонує ввести санкції проти росіян, які керують виробництвом ракет «Калібр» й «Іскандер»

Чимало очільників виробництва крилатих ракет «Калібр», «Іскандер» та інших видів смертельних озброєнь досі не в санкційних списках

Фото:НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) пропонує ввести санкції проти російських виробників крилатих ракет «Калібр», «Іскандер» та інших видів смертельних озброєнь.

Про це Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляє у «Facebook».

«Фарід Абдрахманов, генеральний директор проєктно-конструкторського бюро «Новатор», зброєю якого сьогодні у Вінниці вбито 22 людей, з яких троє — діти, досі не під санкціями. Бюро «Новатор» виробляє крилаті ракети «Калібр», які росія використовує здебільшого для знищення цивільних об’єктів», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у той час, коли санкції мали б, перш за все, паралізувати оборонно-промисловий комплекс РФ, керівники цих підприємств не покарані та вільно користуються всіма благами західного світу.

Окрім Фаріда Абдрахманова, досі залишаються поза “санкційною” увагою особи, відповідальні за виробництво зброї, що вбиває українців.

Зокрема, генеральний директор «Конструкторського бюро машинобудування», яке розробило ракетний комплекс «Іскандер», Сергій Пітіков.

Генеральний директор «Воткінського заводу», який виробляє ракети «Точка У», Ігор Чурбанов та керуючий директор Арсеніївської авіаційної компанії «Прогрес» ім. Сазикіна, виробника ударних вертольотів Ка-52, відомих як «Алігатор», Денис Пальцев.

Ще НАЗК звертає увагу на члена ради директорів компанії, якій належить Новосибірський авіаційний завод ім. Чкалова, що виготовляє фронтові бомбардувальники Су-34, Сергія Короткова.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також