НАЗК виключило угорський банк зі списку спонсорів війни

Йдеться про OTP Bank

ФОТО: ілюстративне

Україна призупинила статус міжнародних спонсорів війни для угорського OTP Bank та п'яти грецьких компаній-перевізників. Проте банк при цьому 2 жовтня повністю зник зі списку. Про це 2 жовтня повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Грецькі фірми водочас залишилися в переліку та вказані зі статусом «Призупинено». Про це свідчать дані порталу «Війна та санкції».

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни 4 травня, через позицію керівництва банку продовжувати діяльність у росії та фактичне визнання так званих донецької та луганської «народних республік».

Після цього в Будапешті заявили, що через внесення OTP Bank до переліку спонсорів війни Будапешту «буде дуже важко домовитись із ЄС про нові санкції проти Росії». Також угорська влада пообіцяла блокувати виділення нових траншів із Європейського фонду миру.

Читайте також: раніше Україна пішла на поступку Угорщині, щоб розблокувати 500 млн євро з Європейського фонду миру.

29 вересня НАЗК оголосило про тимчасове призупинення статусу міжнародного спонсора війни для OTP Bank. У відповідь, МЗС Угорщини назвало недостатньою поступку України та висловило позицію, що поки фінустанову не буде вилучено зі списку, Угорщина не братиме участі в подальшому фінансуванні ЄС для передачі озброєнь Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також