Названо ім'я затриманого у справі про масові заворушення, - ЗМІ (ФОТО)

У справі про підготовку масових заворушень в Україні затримали скандального колишнього полковника поліції Юрія Голубана. Передбачається, що саме Голубан міг бути одним з організаторів.

Про це повідомляє «РБК», з посиланням на власне джерело.

ЗМІ повідомляє, що Голубан є одним із затриманих.

«Це Голубан Юрій Степанович, був командиром роти у складі батальйону »Восток« у так званій «ДНР». Якщо подивитися його біографію, то в 2018 звільнився з посади заступника начальника тренінгового центру ГУНП в Київській області», — зазначив він.

Голубан, за даними джерела, виконував організаторські повноваження, а також мав залучити до заворушень ще близько 200 «своїх людей».

Для довідки: полковник Національної поліції Голубан з 1994 року служив у спецпідрозділах МВС України та СБУ, зокрема, в «Альфі». З початком війни у 2014 року пішов у батальйон «Київ-1», служив у гарячих точках АТО, був командиром роти спецпризначення при ГУНП у Донецькій області.

В 2017 році Служба безпеки України завела на нього кримінальну справу, запідозривши у державній зраді. За даними слідства, на початку бойових дій на Донбасі той воював на боці терористів. Справа була відкрита під тиском журналістів та громадськості.

У лютому 2019 року щодо Голубана тривало розслідування, згодом його було звільнено з органів.

Нагадаємо, сьогодні відбувся брифінг на якому керівництво Національної поліції прозвітувалося про затримання організованої групи «тітушок».

На брифінгу  очільник поліції зазначив, що організатори були дуже добре обізнані з правоохоронною системою, мали досвід роботи в силових структурах.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також