Названо кількість затриманих у Москві та Санкт-Петербурзі протестувальників проти мобілізації (ФОТО, ВІДЕО)

Чоловікам вручають повістки, жінкам загрожує кримінальна відповідальність...

Фото: Гром/Телеграм

Після оголошення “часткової мобілізації” владою росії по всій країні пройшли акції протесту незгодних з таким рішенням. Загалом під час протестів російські силовики затримали 1307 людей.

Як повідомляє «ZMINA», акції відбулись в Улан-Уде, Новосибірську, Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі, Москві та інших містах. 

Незгодні з оголошеною мобілізацією збирались на центральних площах, де їх чекали силовики. Найбільше затриманих зафіксували у Москві — щонайменше 527.

Принаймні 480 росіян затримали у Санкт-Петербурзі, ще 46 — у Єкатеринбурзі, 30 — у Пермі, 26 — у Челябінську, 23 — в Уфі, 19 — у Красноярську, 16 — у Воронежі, 14 — у Краснодарі, 12 — у Саратові, по 11 людей затримали у Калінінграді та Рязані й менше ніж по 10 людей затримали, зокрема, у Якутську, Тюмені й інших містах. 

Правозахисники кажуть, що у відділеннях у Москві деяким затриманим вручали повістки, а дружина одного з таких чоловіків розповіла, що повістку йому вручав особисто військовий комісар міста.

Щонайменше одному чоловіку погрожували кримінальною справою за відмову йти на фронт, а одній з затриманих активістці з Єкатеринбурга нині закидають кримінальну статтю — застосування насильства до представника влади. 

Нагадаємо, що останні декілька десятків років влада у Росії змінювали закони в такий спосіб, щоб тепер розглядати мирні вуличні протести як злочин.

Як повідомлялося, у росії почалися протести проти мобілізації.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий