Названо найефективніший засіб проти російських керованих авіабомб

Україна не може збивати всі бомби

ФОТО: ілюстративне

Найефективніший метод запобігання скидання керованих бомб на українські населені пункти - безпосередній вплив на діяльність російської авіації, пояснив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

Для цього російські літаки потрібно відігнати подалі, і вплинути на це можуть ППО, які вже пообіцяв Україні Захід: Patriot, SAMP/T з дальністю 150 км: «А найкраще - це сучасні західні винищувачі, які мають ракети класу повітря-повітря, здатні на великій відстані протидіяти російській авіації», - уточнив речник ВПС.

Також Ігнат пояснив, чому Україна наразі не може нічого вдіяти з «дощем» керованих бомб над фронтом наявними засобами. За його словами, в України просто бракує зенітних ракет.

Як повідомлялося: російська армія вдарила по прикордонню на Півночі України.

 «Ви знаєте, що запаси не безкінечні: щоб збивати бомбу, потрібна зенітна ракета. Тоді виникне загроза, що у нас не вистачить ракет, щоби протидіяти російській авіації вже всередині країни. Завдання наших Повітряних сил - не допустити в нашому небі саме російських літаків і вертольотів. Коли вони з'являються і вже кидають бомби вільного падіння, то повірте: Апокаліпсис буде в рази більший», - пояснив Ігнат.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк