Названо попередню причину обвалу в будинку у центрі Львова

Будинок перебуває у власності мешканців, ЛКП є лише управителем, відповідно, мешканцям не будуть компенсувати завдану шкоду.

Фото: Варта1

Вчора, близько 13:45 год, у Львові стався обвал будинку. Про це повідомляла «Варта1».

Сьогодні названа попередня причина обвалу в історичному будинку,  кам’яниці XV–XVI ст. 

Як повідомив «Tvoemisto.tv» керівник Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, кам’яницю, якій понад 400 років, повністю не реставрували, а тільки проводили локальні ремонти помешкань. Імовірно, певні конструктивні елементи були зношені, не витримали навантаження і обвалилися.

Додамо, що мешканці залишилися в будинку та відмовилися від тимчасової евакуації.

Як прокоментували вчора «Варта1» у ДСНС, усі конструкції на даний момент перевірені.

«О 13 годині 20 хвилин, надійшло повідомлення за адресою Ставропігійська, 5 — обвал сходової клітки в будинку. До місця події направлено два відділення 1-ї ДПРЧ міста Львова та рятувальне відділення спецтехніки. Прибувши до місця виклику виявили що стався обвал між 2, 3-м поверхами та мансардою і заблокованими залишилися шестеро людей між другим та третім поверхом. До місця події було задіяно близько 20 фахівців особового складу. Від конструкцій, які обвалились очищено під’їзд. Питання відселення мешканців вирішується», — прокоментував підполковник Петро Калина, старший помічник начальника зміни з питань реагування.

Він також додав, що зі слів мешканців, вони неодноразово нарікали на протікання даху.

Огляд додатково проводитиме спеціаліст.

Нагадаємо, рятувальники, усі конструкції на даний момент перевірені. Всі рештки обвалу забрані та винесені з будинку. Всі решта несучих конструкцій перевірені.

На камеру відеоспостереження потрапив сам момент обвалу.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також